Játssz kreatívan – lakberendezés

A barbizás kimaradt a gyerekkoromból, de a kislányomat már nem tudtam távol tartani az egyébként általam nem túl kedvelt játéktól. Ha már muszáj volt játszanom ezekkel a hosszúlábú ufókkal, meg kellett találnom a legjobb módját, hogy én is élvezzem. Gyakran terveztük és készítettünk nekik ruhákat, de a legjobb játék velük a lakberendezés volt.

Elővettük az enteriőrökben bővelkedő IKEA és Lakáskultúra magazinokat, fogtunk néhány kartonpapírt, ollót, ragasztót, és elkezdtünk alkotni. Minden baba más stílust és színvilágot képviselt, mindenkit más személyiséggel ruháztunk fel, és berendeztük a legmenőbb szobákat. Ebben a játékban csak a fantázia szab határt, nincs semmi megkötés. Legjobb stift ragasztót használni, és erős kartont az alapnak, aztán jöhet a véget nem érő szerepjáték. Mi évekig használtuk a négy lakást.

Lerajzolom, hogy mire van szükséged:

lakberendezes2 1_lakberendezes

Nálunk ez lett belőle:

barbilakber1 barbilakber7 barbilakber2 barbilakber5 barbilakber4 barbilakber3[:en]When I was a child I never played with Barbi, but I couldn’t keep away from my daugter. I had to  find a way to enjoy it 🙂 so we designed and made clothes, but the best way of playing was to play interior decorator.

We took some interior design magazines like IKEA or else, two pieces of hard paper, scissors, glue and started the work. We really enjoyed it, because every dolls had a special caracter with typical colours. We had to use our imagination so we loved so much our creation and we used it for years to play.

Let’s play interior decorator with your dugter! Have fun!

paper-sizes equipment

You can see our rooms below:

barbilakber1 barbilakber7 barbilakber2 barbilakber5 barbilakber4 barbilakber3